Appelsiner er ikke bare bare……

falskeappelsinerSolen kommer fort opp i Spania. Hanen galer lenge og tidlig her i nabolaget. Hundene bjeffer om natten, men hester er sjeldne å se. Vi håper på et esel. Det foregår ting i sitronlundene om dagen. Grener blir hugget og brent. Asken daler ned på terassen vår i store flak, men det er bare sjarmerende.
Sure er de, men så veldig høyt henger de ikke , så vi har alltid nok sitroner. På andre siden av bassenget vokser appelsiner. Et tårn av kasser et stablet og det er like før innhøstningen begynner tror vi.
Det koster noen få €uro for en stor sekk og har du presse, kan du drikke litervis til frokost hver eneste morgen til kroppen bobler over av C- vitaminer og du blir sittende på dass til langt på dag.
Men tro ikke at alt du ser og spis ikke alt som ser godt ut. Sigrunn plukket en appelsin av et bugnende tre som sto fristende i veikanten en dag vi var ute og gikk tur i nabolaget. Vii så frem til en nydelig lesk, var tørste må vite, hadde gått langt. Saften rant da vi skrellet den oransje frukten og Sigrunn rev ut en båt.
Hun er ikke kresen, hun her fra landet og spiser vanligvis alt som blir servert, men her møtte hun veggen. Den saftige appelsinen var så sur og bitter at den rett og slett ikke egnet seg for verken gane eller mage, snarere grøftekanten.
– Fytti katta, sa hun og kastet fra seg hele greia.
Jeg hadde sette grimasene og sto over smaksprøven.

Saken er at alle appelsiner ikke egner seg til spising, noen passer bedre til marmelade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s