Golf for alle pengene por favor

geggegolfFor 13 år siden begynte jeg å spille golf. Jobbet meg ned til 7,3 i handicap og ble en habil utøver, blant de beste i klubben. Den norske vinteren på Vestlandet er som kjent temmelig snøløs, våt og kald. Golf ble dermed en tvilsom fornøyelse i store deler av året.

Løsningen var å dra til Spania, som fristet med åpne baner og klima som en fin norsk sommer hele vinteren. Som sagt så gjort. Alt var vel og bra, helt til vi skulle betale greenfee. Altså prisen for en runde golf. 80 €uro, var ikke uvanlig. Ettersom jeg på den tiden vanligvis brukte rundt 80 slag på en runde, ble det omtrent 1 €uro pr slag. Sykt dyrt, spesielt for oss som hadde ambisjoner om å spille golf hver dag i noen uker. Det begynte å gå tått med økonomien i Spania, alle trodde at nå ville også prisen på en golfrunde gå ned.

Å langt i fra. Spanjolene gjør det motsatt. Når alt går ad dundas, setter de opp prisene, slik at finanskrisen blir enda større. Men litt gress har de vært nødt til å bite i. I dag koster en runde golf 50 €uro på de fleste baner. Om du skal ha golfbil kommer den i tillegg. 
Med andre ord betaler du ca. 450 kroner for en golfrunde og har du med kona blir det 900 kroner. 4 dager i uken blir 3600 kroner, skal du ha golfballer, noe å drikke, noe å spise og kanskje en hanske drar det seg fort i 20 €uro til. En måned med golf koster altså 14400 kroner, pluss, pluss.

En runde på Valderama koster 350 €uro, altså hinsides all fornuft, men jeg kjenner mange som har tatt en runde, bare for å kjenne på forholdene. De gjør det ikke igjen.

Jada du kan melde deg inn i Los Amigos golfklubb og få noen fattige €uro i rabatt, men det utgjør svært lite i det store og hele. Finanskrisen i Europa har rammet Spania kraftig og fremdeles er det store kupp å gjøre om du er på jakt etter hus eller leilighet ved Middelhavet. På de spanske golfbaner er det stort trykk og fullt av elleville golfsugne tyskere, engelskmenn svensker og nordmenn som er mer enn villig til å betale 500 kroner for en runde golf. Vi er nyttige idioter og spanjolene bare ler.
Mens arbeidsledigheten er skyhøy og folk må suge på labben, lever golfbaneadelen på den grønne gren og vil ingen ende ta. Pengene flommer inn og senor Golf Gomez ler hele veien til banken. Og vi? Vi drar utfortrødent til Spania flere ganger i året og forbanner greenfeeprisene mens vil drar Masterkortet og bestiller ny teetime. For det må spilles golf, koste hva det koste vil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s